vriendenvanfrankendaellogo

vlindervissen karperwaterralooievaarsijsvogel

2016. Verschillende vrienden fotograferen in Frankendael. Hier een mooi beeld van J. Eisenberger.

fauna

4 April 2013. De Vrienden van Frankendael zijn heel blij dat van restaurant De Kas de ooievaar zijn nest rustig mag afmaken en broeden boven op de schoorsteen. Er wordt een constructie bedacht zodat de ooievaar kan blijven en de schoorsteen toch kan werken. Veel inspanningen hiervoor worden geleverd door: ooievaars020.nl/. Stadsdeel Oost dank voor de medewerking.

de kas en de ooievaars

26 Maart 2013. De werkzaamheden zijn stilgelegd, men was iets te enthousiast met werkzaamheden aan de schoorsteen aan de slag gegaan. Nu wachten tot de kleintjes zijn uitgevlogen. Stadsdeel Oost, dank voor alertheid en voor het stilleggen van het werk, na het broedseizoen weer verder. 020ooievaars.nl hebben ook veel telefoontjes gepleegd om de werkzaamheden te stoppen. We kijken welke schoorsteen de ooievaars gaan kiezen. En misschien hebben we binnenkort twee broedende ooievaarsparen.

Zoals op ooievaars020.nl/ te lezen was: “Al weer een ooievaarsnest verstoord. gedurende het broedseizoen. Nu bij Frankendael. Amsterdammers moeten beter voor hun ooievaars zorgen!!!”

ooievaarsooievaars


Dieren gezien in 2012.
V.l.n.r. op Zevenblad een vlinder waarschijnlijk ontsnapt uit Artis (foto: K. de Wit). Karper, jammer dat de visser er niet helemaal op staat. (foto: M. van der Bliek) De Waterral (foto: www.frankaslothouber.nl) ook gezien door de vogelwerkgroep Amsterdam. Lees meer over ooievaars.

lees meer pijl terug naar home